J.ATHLETICS szemüvegek minden szabadidős tevékenységhez

Legyen szó kerékpározásról, futásról hegymászásról, túrázásról, vagy bármilyen sportról, szemed és arcod komfortja, védelme nagyon fontos. Ehhez személyre szabható, minden helyzetben kényelmes, akár dioptriázható szemüvegre van szükséged.
Azoknak, akik sokat sportolnak, és egyébként szemüveget viselnek, a hétköznapi lencse és keret nem feltétlenül biztosítja a sportoláshoz szükséges speciális elvárásokat. Ezekhez az Isis Optikában forgalmazott J.ATHLETICS márka sport napszemüvegeinek, vagy dioprtriás sportszemüvegeinek valamelyikére lesz szükség.
Sporttevékenység közben a szemüvegnek sok feltételnek kell megfelelnie: folyamatos mozgás során is stabilan illeszkedjen a szemüveg; az izzadságnak a szemüvegkeret és a lencsék anyaga ellenálljon; mozgásunk közben a térérzékelés tökéletes legyen; a szemüveg lencséinek színe alkalmazkodjon akár különleges fényviszonyokhoz is; akár különleges fizikai hatásokkal szemben is ellenálló legyen.
Nézz be hozzánk, hogy együtt megtaláljuk azt a sportszemüveget, ami leginkább illik hozzád és az aktivitásodhoz!

Polateszt: viszlát fejfájás, viszlát diszlexia?

Talán önnel is előfordult már, hogy hosszú ideig nem találtak gyógyírt a bajára, és onnan jött a megoldás, ahonnan senki sem várta.

Ilyen helyzet állhat elő akkor is, ha fejfájás, migrén gyötri, ha frontérzékeny, ha nehezen szokik hozzá a szemüvegéhez, ha gyermekének olvasási, írási, számolási zavarai vannak, vagy nem tud sokáig egy feladatra koncentrálni. Ha az okot keressük, biztosan a legutolsó, amire ilyenkor gondolunk, hogy mindez a látással függhet össze. A kulcsszó: rejtett kancsalság. Ez nehezen észrevehető jelenség, a látszatra egészségesnek tűnő szempár együttműködési zavarát jelenti. A tökéletes térlátáshoz kétszemes együttlátás szükséges. Így azokban az esetekben, amikor a szem előre tekintéskor, nyugalmi állásban eltér a párhuzamostól, az agy csak hatalmas erőfeszítések és energia árán tudja a szemek által látott képeket összehozni, tökéletesíteni, és a megfelelő háromdimenziós látást produkálni. A probléma gyakori, a rejtett kancsalság sokaknál mégsem a látással kapcsolatos panaszokat okoz, a páciensek legtöbbször fáradékonysággal, migrénes fejfájással, erős frontérzékenységgel fordulnak orvoshoz.

Amennyiben az egyéb szakorvosi vizsgálatok nem mutatnak ki szervi okot, látásvizsgálatra van szükség. A tüneteket az esetek egy részében hagyományos, korrigálatlan optikai hiba okozza. Ekkor egy egyszerű látásvizsgálat és szemüveg állandó hordása megszüntetheti a panaszokat. Ha ezután sem szűnnek meg teljesen, akkor alkalmazhatjuk az Isis Optikánál igénybe vehető, speciális polateszt készülékkel történő vizsgálatot, amellyel kimutatható a phoria, azaz a rejtett kancsalság. Ez egy fájdalommentes vizsgálat, melynek során polarizált ábrákat jelenítenek meg, amiket polarizációs szűrőn keresztül néz a páciens. A jobb és a bal szem képe így különválik, az ábrákon tapasztalt eltéréseket értékelve pedig lehetőség nyílik a két szem együttműködésének vizsgálatára. A vizsgálat célja, hogy – pozitív eredmény esetén – egy megfelelő prizmás szemüveg viselésével levegyék a többletterhelést a szemről és az agyról. Ettől nem kell félni, a prizmás szemüveg ugyanúgy néz ki, mint egy átlagos szemüveg.

A polateszt vizsgálat elvégzése időigényes és fárasztó, mégis érdemes elvégezni, nagyot javíthat az életünk minőségén. Képzelje el, amint az évek, évtizedek óta meglévő problémája egy egyórás vizsgálat után megszűnik – hála az Isis Optikának.

Zöldhályog – mikor alakulhat ki, és hogyan kezelhető?

A zöldhályog tipikus tünete a könnyező szem és a látásromlás, mely során a látótér íves és kívülről beszűkül. Ez az a terület, amit fejünk elmozdítása nélkül látunk. Előfordul, hogy látótérkiesések jelentkeznek annak centrumához közel vagy szivárványszínű karikák jelennek meg az élénk fényforrások körül. A zöldhályog bizonyos típusainál a beteg látóélessége és kontrasztérzékelése romlik.
A zöldhályog alattomos betegség: jellemzően már csak akkor ismerhető fel, amikor jelentős mértékben károsodott a látóideg és/vagy a retina. Kivételt jelent a glaukómás roham, amikor a szemnyomás hirtelen fokozódik.
Tehát a zöldhályog különböző betegségek összefoglaló neve, melyek többségére jellemző a fokozott belső szemnyomás és/vagy a látóideget érintő keringési rendellenesség. Bizonyos kockázati tényezők hozzájárulnak a belső szemnyomás megemelkedéséhez, így a zöldhályog kialakulásának valószínűségéhez is. Ilyen például a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a szemfertőzés, a rövidlátás, a tartós szteroidos kezelés, a családi hajlam és a 65 év fölötti életkor.
A lehetséges kezelést a zöldhályog típusa határozza meg. Gyakran előfordul, hogy a belső szemnyomás csökkenthető szemcseppel. Emellett a kívánt eredmény lézeres kezeléssel vagy műtéttel is elérhető. A zöldhályog-műtétet általában helyi érzéstelenítő hatása alatt végzik.
Az akut zárt zugú glaukóma haladéktalan kórházi ellátást igényel, ennek hiányában vakság alakulhat ki. A műtéti beavatkozás előtt a beteg belső szemnyomását gyógyszerrel csökkentik.
A zöldhályog nem megelőzhető, egyedül a kockázati tényezőit lehet befolyásolni. A cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek, például a magas vérnyomás megfelelő kezelése hatékonyan csökkenti a zöldhályog kialakulásának kockázatát.

Sok embert érint az öregszeműség

Az emberi szem alkalmazkodó képessége a kor előrehaladtával változik. Ez természetes folyamat, és az az alapja, hogy a szemlencse veszít a rugalmasságából, ahogy öregszünk. A közeli fókuszáló képesség lassan, de folyamatosan csökken. 40-45 éves kor körül kezdődnek a tünetek, de ez egyénenként változik. Előbb a nap vége felé, aztán már egész nap észlelhető, hogy a közelünkben lévő dolgokra nehezen tudunk fókuszálni, és nehezebben tudjuk elolvasni az apróbb betűket. Ez utóbbi egy darabig orvosolható azzal, ha távolabb tartjuk magunktól a szöveget, de egy idő után már rövid lesz a karunk. Ha hosszú ideig közelre fókuszálunk, a fejünk is megfájdulhat. Ugyanakkor a közeli látás rosszabbodása a távoli látást nem érinti.
Ha fennállnak a fenti tünetek, mindenképpen javasoljuk a szemész szakorvosi vizsgálatot. Az alkalmazkodóképesség jól korrigálható olvasószemüveggel. A rövidlátók a távoli szemüveg levételével javíthatnak a helyzeten. A két- vagy háromfókuszú, illetve a folyamatos átmenetű multifokális lencsékkel egyszerre korrigálható a távoli fénytörési hiba és a presbyopia. Szóba jöhet még a kontaktlencse viselése is, önmagában, vagy olvasószemüveggel együtt használva. Ezek a megoldások nem örök időre szólnak, az életkorral a korrekció is folyton változik, így időnként újabb szemüvegre, vagy kontaktlencsére van szükség.

Progresszív lencse: egyetlen szemüveggel távolra és olvasáshoz

Ha közelre és távolra is rosszul lát, akkor önnek a progresszív lencséjű szemüveg a jó választás, amely egyszerre mindkét problémára megoldást jelent.
Az idő előrehaladtával romlik a látásunk, akár közelre, akár távolra nézünk. Erre kínálnak megoldást a progresszív lencsék (vagy más néven multifokális lencsék), amelyek megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkeznek, így nemcsak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet biztosítanak. A progresszív jelző a dioptria fokozatos (azaz progresszív) változására utal. A folyamatos innovációnak köszönhetően a progresszív lencsék széles, torzításmentes látómezőt, tiszta látást biztosítanak. Ráadásul így megelőzhető az a fajta fejfájás, amit az okoz, hogy idővel a szemlencsénk is veszít a rugalmasságából.
Ha nem elégszik meg a normál progresszív lencsével, akkor a személyre szabott progresszív szemüveglencse lehet az Ön számára a megoldás, mely a viselő egyéni sajátosságait, szemüvegviselési szokásait és életstílusát is figyelembe veszi. A konzultáció és szemvizsgálat során az Isis Optika szemész szakorvosa minden fontos információt begyűjt majd Önről, annak érdekében, hogy személyre szabott szemüveglencsét kapjon kézhez.
A prémium kategóriás progresszív szemüveglencsék még többet tudnak: igazodnak az Ön életstílusához és mindennapi tevékenységeihez, így biztosítanak Önnek tiszta és természetes látást minden távolságra. A modern életstílus és a digitális eszközök mindennapi használata kihívást jelent a szemeink számára. Ennek ellenére a legtöbb szemüvegviselő nincs tisztában azzal, hogy a napi rutinjához, életviteléhez választott szemüveglencsék mennyit javíthatnak az életminőségén. Prémium kategóriás progresszív lencsénk több különböző típusban érhető el, ezek mindegyike különböző vizuális igényeket elégít ki.
Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyi időt vesz igénybe, míg a szem megszokja a progresszív lencsét? Ez a tanulási folyamat egyéntől függő, egyeseknél néhány óra múlva természetessé válik a multifokális szemüveg használata, másoknál eltart néhány hétig is. Jellemző az is, hogy minél magasabb minőséget képvisel a lencse, annál rövidebb ez az idő. A legtöbb esetben „észrevétlen” a tanulási folyamat vége, egyszerűen csak teljes természetességgel használjuk egész nap a szemüvegünket. Egy biztos: az Isis Optika szemész szakorvosa és látszerészei mindent tudnak, ami hozzásegítheti Önt az éleslátáshoz, bármilyen távolról. Vagy közelről.

Hogyan előzzük meg a digitális eszközök használatának káros hatásait?

A számítógép, laptop vagy okostelefon használata közben, illetve közvetlenül azt követően sokan tapasztalják a következő tüneteket:

 • piros szemek, szemirritáció;
 • szemszárazság;
 • homályos látás;
 • szemfáradtság;
 • fejfájás;
 • álmatlanság.
  E tünetek nagy részéért a kék fény (high energy visible light) okolható, amelyet ezek a digitális eszközök bocsátanak ki. Bár a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben mellékhatásokat eredményezhet.
  E tünetek megelőzésére ajánlott a kék fényt kiszűrő szemüveget viselni számítógép vagy okostelefon használata közben. Ez a szemüveg lehet dioptriás, ha úgyis azt kellene használnia – vagy dioptria nélküli, ha egyébként nincs látáskorrekcióra szüksége, vagy éppen kontaktlencsét hord.
  A Hoya szemüveglencsék legújabb, forradalmi felületkezelése azért kapta a BlueControl nevet, mert jelentősen csökkenti a szemünkbe jutó kék fény mennyiségét, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemirritáció kialakulását.
  A BlueControl felületkezelés csökkenti a ragyogást, és nyugodt, kényelmes, illetve kontrasztosabb látást biztosít viselőjének, aki a képernyőn megjelenő színeket természetesebbnek és élénkebbnek látja majd.
  Azon kívül, hogy védelmet biztosít a kék fény káros mellékhatásaival szemben, a BlueControl réteg a piacon jelenleg kapható legkarcállóbb felületkezelés is egyben, és vízlepergető, por- és szennyeződéstaszító, valamint tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.
  Az Isis Optikában minden segítséget megadunk a megfelelő szemüveg kiválasztásához, vagy ha további információra lenne szüksége.

Év végi akció!

Óriási keret választékkal várjuk kedves vásárlóinkat!
HOYA minőségű lencsék garanciával!

 • Prémium minőségű, személyre szabott multifokális lencse 40% engedménnyel
 • Multifokális lencse 30.000 Ft-tól, párban
 • márkás kifutó keretek 50% kedvezménnyel
 • olvasó vagy távoli szemüveg komplett 20.000 Ft-tól

Szemészeti szakrendelés az Isis Optikában

Az Isis Optika szemészeti szakrendelésén dr. Németh Orsolya szemész szakorvos minden olyan vizsgálatot el tud végezni, amit a kórházban is megtehetne, de itt előzetes időpont egyeztetés után szinte azonnal tudjuk fogadni. A vírusfertőzés jelentette kockázat is jóval kisebb, hiszen az egyeztetett időpont miatt gyakorlatilag nem is találkozik mással a páciens. Emellett nagyon szigorúan vesszük a fertőtlenítést és a távolságtartást is.
Az elérhető vizsgálatok típusai: felnőtt és gyermek szemészeti vizsgálat; jogosítvány; szemfenék vizsgálat; kontaktlencse; diabétesz.
Egy látásvizsgálat nemcsak egy később esetleg súlyossá váló szembetegség első tüneteit tárhatja fel, hanem a magas vérnyomás, vagy a cukorbetegség jeleit is. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka is lehet sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő szemüveg. A megfelelően korrigált éleslátásnak köszönhetően viszont sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaink során.
További információ: 06/94/325-483. A szemészeti szakrendelésre itt foglalhat időpontot: https://www.isisoptika.hu/#idopont_foglalas